Thursday, November 16, 2006

Perlukah anda bimbang jika photo anda berada di Internet?.

Photobucket - Video and Image Hosting

Masa umur 3 tahun.

Photobucket - Video and Image Hosting
NIkon DSLR 40 HARGANYA RM2488.00

Apabila kita ingin mencari sesuatu maklumat, pasti kita akan terfikirkan Internet kerana ianya cepat dan pantas.Kemunculan Internet sebagai alat komunikasi canggih terkini menjanjikan satu cara penyebaran maklumat yang memantapkan ilmu dan maklumat.Disebabkan tiada sesiapa yang dapat mengawal penyebaran maklumat di dunia siber, berbillon laman web telah dicipta.Setiap hari berjuta laman web baru.

Jika anda seorang professional dan terkenal.Banyak gambar anda yang akan disuper impose(ubahsuai).Melalui adobe photoshops.Hari ini jika ada gambar yang di super impose... Kalau gambar itu di tak senonohkan...yakni dibogelkan. Tak ada orang yang ambil peduli...senang sangat nak trace gambar yang telah diubahsuaikan.Kalau anda orang biasa tak perlu bimbang langsung,apabila gambar anda ada di Internet. Siapa yang akan peduli tentang wajah anda. Berjuta-juta gambar orang biasa di foto web.Contohnya di my space,friendster,fotopages,webshots dan beratus lagi foto web untuk simpan gambar. Lawaknya kalau anda bimbang gambar anda disalahguna. Anda siapa?
Topstar...VVIP...Bilionare...

Pelbagai maklumat sama ada benar atau salah dari segi idea, ideologi, propaganda dan paling banyak pornografi disebarkan melalui Internet kerana ramai orang yang menggunakan perkhidmatan ini.Memang internet memberikan banyak kebaikan kepada masyarakat sekarang tetapi pada masa yang sama timbul persoalan mengenai kebebasan maklumat yang dijanjikan oleh dunia siber ini menimbulkan rasa gerun bagi pihak pentadbir sesetengah negara yang selama ini mahu mengongkong kebebasan bersuara, berfikir dan pendapat penduduk mereka.

No comments: